Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Toerisme / Tourism: Organisaties

World of Leisure

Tourism organizations

Veel organisaties delen informatie in rapporten over ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving, economie en verschillende sectoren, waaronder de toerismesector. Naast overheidsorganisaties zoals het Ministerie van Economische Zakenen Klimaat,  het Centraal Bureau van de Statistiek en het Nationaal Bureau voor Toerisme en Congressen zijn er brancheorganisaties zoals Recron, Gastvrij Nederland en NRIT Media die rapporten aanbieden. 

Door op de websites van organisaties te letten op tabs en linkjes naar "Onderwerpen" of "Thema's", Publicaties" of "Documenten" ontdek je vaak rapporten en meer informatie.

In de boxen hieronder zie je voorbeelden van deze organisaties. De afbeeldingen linken door naar de websites vna de organisaties..

Rijksoverheid

Recron

NRIT Media

DataFryslan Dashboard

DataFryslân is een community van ongeveer 900 Friese dataprofessionals die zich tot doel hebben gesteld om datagedreven werken in Friesland te versterken. In 2019 – 2020 voert DataFryslân 19 data science-projecten uit, organiseert datalabs en draagt bij aan de regionale kenniscirculatie door maandelijks lezingen te organiseren met befaamde en (inter)nationale sprekers. Zo’n duizend professionals waren al een of meerdere keren onderdeel van een van onze labs of bezochten een van onze evenementen.

Het einddoel van het project DataFryslan Dashboard is om een overzicht te maken waar alle basisinformatie te vinden is van alle bedrijven in de toeristische sector in Fryslân. Denk hierbij aan accommodaties, zoals hotels en campings, maar ook horeca en recreatieve activiteiten horen bij het overzicht. Al deze informatie wordt ontsloten via een interactief dashboard en beschikbaar gemaakt voor iedereen die geïnteresseerd is in het toerisme in Fryslân.

ETFI

Europees topinstituut voor toekomststudies en scenarioplanning in vrije tijd, recreatie en toerisme. 

NBTC

Gastvrij Nederland

CBS

Datalandschap Friesland

Dit dashboard geeft een overzicht van het Friese datalandschap in het domein Toerisme & Recreatie. Er kunnen zowel databronnen als organisaties getoond worden, waarbij een organisatie bronhouder of afnemer kan zijn van de databron. De organisaties zijn geclusterd aan de hand van hun type (Profit/Non-profit/Government).