Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Financial Service Management: Databases

Minor

What are databases?

Databases: 

Wanneer je een lijst met termen en begrippen gemaakt hebt kun je via de bibliotheken van Stenden Hogeschool toegang krijgen tot de Elektronische bestanden (databases) op de Bibliotheekportal. Hier heb je toegang tot elektronische (hand)boeken en encyclopedieën en uiteraard kun je zoeken in Discovery Service naar literatuur. Gebruik in handboeken de inhoudsopgave en index om verder te zoeken. Probeer op deze manier steeds meer gegevens over je onderwerp op te diepen: deelonderwerpen, trefwoorden, hoofdpersonen, enzovoort.

 

Zoektechnieken en zoektips

Indien je bij het zoeken in databases teveel resultaten gevonden hebt is het beter om specifieker te zoeken.

Indien je te weinig resultaten gevonden hebt is het beter om breder te zoeken.

Voor uitleg en andere zoektechnieken en zoektips, klik op de link hierboven.

Databases Stenden

Business Source Premier

Business Source Complete is de meest gezaghebbende zakelijke database ter wereld en bevat de belangrijkste verzameling bibliografisch en ander materiaal in volledige tekst. Als onderdeel van het uitgebreide materiaal dat deze database bestrijkt, biedt de database indexen en samenvattingen van de belangrijkste wetenschappelijke zakelijke tijdschriften die teruggaan tot het jaar 1886. Daarnaast biedt de database doorzoekbare geciteerde verwijzingen naar meer dan 1300 tijdschriften.

Zoek op: Yield curve and interest, zoek ook op mortgage and interest. Bekijk de trefwoorden waar je ook op kunt zoeken als je op de titel van een artikel geklikt hebt.

MarketLine Advantage kies zoekterm: insurance 

Kies na de zoekactie onderaan het scherm voor de Nederlandse taal.

Profielen van meer dan 30.000 bedrijven, meer dan 3.500 industrieen en 110 landen.

  • Informatie over markt segmentatie en concurrentie
  • SWOT analyses
  • Markt data (grootte, segmentatie en prognoses )
  • Experts over de belangrijkste markt evenementen

Statistische gegevens van maatschappelijke en economische aard, van macro-economische indicatoren als economische groei en consumentenprijzen, tot de inkomenssituatie van individuen en huishoudens

Statistische gegevens van het Bureau voor de statistiek van de Europese Unie in Luxemburg. De gegevens maken het vergelijken van landen en regio's mogelijk en worden onder andere gebruikt door overheden, bedrijven, onderwijs en journalisten