Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Financial Service Management: Boeken en Tijdschriften

Minor

Books & eBooks

eBooks

Managementvaardigheden : theorie en praktijk [eBook]

Managementvaardigheden bereidt je goed voor op het werken als manager of leidinggevende. Het boek maakt de belangrijkste managementvaardigheden toegankelijk en praktisch bruikbaar, én helpt je je eigen vaardigheden te trainen en verbeteren. Waarom kiezen voor Managementvaardigheden? • bereidt je voor op het werken als manager/leidinggevende; • uitstekend geschikt voor zelfstudie; • volop (online) oefenmogelijkheden. Het boek is opgebouwd rondom de driedeling zelfmanagement, management van medewerkers en managen van groepen. Managementvaardigheden geeft je een goede theoretische basis van belangrijke professionele en managementvaardigheden. Met de vele oefeningen die in het boek staan kun je bovendien uitgebreid aan je eigen managementvaardigheden werken.

Leiderschap in ontwikkeling : inleiding in visies, theorieën en modellen [eBook]

Leiderschap in ontwikkeling Leiderschap in ontwikkeling is het eerste Nederlandstalige studieboek over leiderschap voor het hoger onderwijs. Het biedt inzicht in verschillende eigentijdse leiderschapsvisies, instrumenten om het eigen leiderschap in kaart te brengen en oefeningen voor het ontwikkelen van leiderschapstalent. Thema's als moreel leiderschap en persoonlijk leiderschap worden uitvoerig belicht. Studenten gaan nadenken over leiderschap en ontwikkelen een eigen visie aan de hand van concrete voorbeelden uit films en uit de actualiteit. Voorkennis van of ervaring met leiding geven is niet nodig. De eerste editie van Leiderschap in ontwikkeling is geschikt voor colleges in de propedeuse- en de hoofdfase van opleidingen als Human Resource Management, Social Work, Facility management, Leraar Basisonderwijs, Bedrijfskunde en gerelateerde economische opleidingen. De auteur Thecla L.L. Goossens is als hogeschooldocent en onderzoeker verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen. Zij houdt zich met name bezig met organisatiepsychologie, leiderschap en ethiek en doceert in de bacheloropleiding Human Resource Management en de masteropleiding Leiderschap..

250 managementbegrippen [eBook]

250 Managementbegrippen is een handig naslagwerk met de belangrijkste begrippen in het vakgebied Management en Organisatie. Elk begrip en de achtergrond ervan wordt kort toegelicht. Juist omdat de begrippen niet alleen voorzien zijn van een korte omschrijving, maar concreet toegelicht worden aan de hand van voorbeelden, grafieken en tabellen, is dit naslagwerk een onmisbare aanvulling op de huidige literatuur. Een verbinding naar het werk van een aantal belangrijke denkers en vernieuwers in dit vakgebied plaatst de behandelde begrippen in een historisch perspectief. De begrippen zijn ingedeeld in zestien gangbare managementdisciplines zoals Strategisch management, Kwaliteitsmanagement, Projectmanagement, Human Resource Management. De combinatie van deze uitgave met een handboek op het gebied van Management en Organisatie en de uitgaven 101 Managementmodellen en 75 Managementkengetallen vormen een compleet pakket voor je om je het vakgebied eigen te maken. 250 Managementbegrippen biedt ook managers in de praktijk een compact naslagwerk. De bijbehorende website biedt o.a.een begrippentrainer en begripppentest en cases en uitwerkingen

Books