Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

De wereld van de klant: Boeken

Productontwikkeling

Boeken

Stenden Catalogus:

In de catalogus vind je de complete collectie van NHL Stenden Bibliotheek : alle materialen die beschikbaar zijn op onze locaties. Je kunt zoeken op titel, trefwoord, auteur, en vele andere termen. Je kunt in de gehele collectie zoeken of per locatie.

Zoek in alle bronnen voor zowel geprinte als digitale bronnen zoals tijdschriftartikelen en E-books.

Hieronder een aantal boeken die je eventueel bij de opdrachten kunt gebruiken:

Boeken

Waarde propositie ontwerp

Het ontwikkelen van producten en diensten die klanten ook echt willen begint met het ontwerpen van krachtige waardeproposities. De belangrijkste tool hiervoor is het Waardepropositie Canvas. Dit canvas maakt waardeproposities zichtbaar en tastbaar, waardoor het gemakkelijker wordt ze te bespreken, te managen én door te ontwikkelen.
Waarde Propositie Ontwerp helpt je om stap voor stap op een succesvolle manier de patronen van waardecreatie te begrijpen jouw team te voorzien van dezelfde taal en manier van werken de kans op falen van producten en diensten te beperken.
Ontwerp, test en lever wat klanten echt willen!

Business Model Generatie : een handboek voor visionairs, game changers en uitdagers

Hoe kunnen we visionaire ideeën omvormen tot game changing businessmodellen die het establishment uitdagen - of het establishment verjongen als wijzelf de gevestigde orde zijn?
Business Model Generatie is een handboek voor visionairs, game changers en uitdagers die verouderde bedrijfsmodellen op de schop willen nemen om de ondernemingen van de toekomst te ontwerpen. Voorbeelden van nieuwe ontwrichtende bedrijfsmodellen die het concurrentielandschap volledig veranderen zijn er inmiddels ruimschoots. Echter vaak worden ze nog niet begrepen.
Business Model Generatie beschrijft krachtige, eenvoudige en geteste hulpmiddelen waarmee u deze bedrijfsmodellen leert begrijpen, ontwerpen, en implementeren.

Maak een fan van uw klant : een revolutie in dienstverlening

'Uw klanten zijn alleen maar tevreden omdat hun verwachtingen niet hooggespannen zijn en omdat niemand anders het beter doet. Tevreden klanten hebben is niet meer genoeg tegenwoordig. Wilt u echt een bloeiend bedrijf, maak dan van uw klanten enthousiaste fans.'
Dit is in het kort het advies dat de nieuwe districtsmanager in dit boek op zijn eerste werkdag te horen krijgt. Zijn verhaal word in de van Ken Blanchard bekende, enerverende parabelvorm verteld.
Ken Blanchard en Sheldon Bowles geven u eenvoudige maar doeltreffende aanwijzingen hoe u een visie kunt ontwikkelen, hoe u leert wat de klant precies wil, en hoe u effectieve regels kunt instellen zodat het programma om van klanten enthousiaste fans te maken een blijvend succes wordt.

De customer journey in kaart in 60 minuten : digitale trends en tools

Hoe goed ken jij je klanten? Ontdek hoe je met online middelen, tools en data de customer journey in kaart brengt. Van behoefte tot aankoop, van aankoop tot ambassadeurs.

Basisboek Customer Journey: een inleiding in het vakgebied

Voor een groeiend aantal organisaties is klantbeleving de sleutel tot succes. Een goede klantbeleving leidt tot loyale klanten, spontane aanbevelingen en commercieel resultaat. De belangrijkste methodiek om dit succes te behalen is de customer journey, het centrale thema van dit boek. Basisboek Customer Journey is speciaal ontwikkeld om hbo-studenten kennis te laten maken met klantbeleving en de customer journey. Via praktische technieken en tips biedt het boek inzicht in hoe klantbeleving en customer journeys kunnen worden ingezet om optimale resultaten te behalen, voor de klant en voor de organisatie. Er is aandacht voor de manieren waarop organisaties een emotionele connectie kunnen maken met klanten en medewerkers. Studenten leren vanuit de reis van de klant te kijken, denken en doen. Het boek bevat inspirerende praktijkcases van bekende merken

Brand Design: Het Vormen En Vormgeven Van Merken Voor Een Optimale Merk-Identiteit

Dit is het eerste boek en naslagwerk dat de marketingtheorie koppelt aan de designpraktijk. Brand Design is ëhot´. Steeds meer mensen beseffen dat het vormen en vormgeven van de merk-identiteit met beleid moet gebeuren. Dit boek biedt daarvoor kennis en nieuwe inzichten. Het is geschreven voor iedereen die werkt met merken of daarvoor wordt opgeleid en geeft informatie over merken, een nieuw Brand Design-model en de Merk-Wijzer voor het helder vastleggen van de merk-identiteit. Aangevuld met een praktisch driestappenplan en veel praktijkvoorbeelden

Basisboek bedrijfseconomie, Leerboek

Het Basisboek Bedrijfseconomie is al meer dan 25 jaar dé bedrijfseconomiemethode voor beginnende studenten. Een complete en succesvolle basismethode, zeer geschikt voor een heterogene instroom. De methode is ook geschikt voor studenten zonder bedrijfseconomische voorkennis. Het Basisboek Bedrijfseconomie bestaat uit het inleidende deel Bedrijfseconomie en onderneming en de delen Financiering, Management Accounting en Financial Accounting. De nieuwe editie is volledig geactualiseerd en het taalgebruik is nog wat vereenvoudigd. Daarnaast is volop aandacht voor o.a. nieuwe financieringsbronnen, zoals business angel, kredietunies en crowdfunding. Ook komt de aangepaste regelgeving m.b.t. de publicatieplicht aan bod en is het hoofdstuk over de jaarrekening volledig geherstructureerd. Met het bijbehorende opgavenboek en de interactieve website kan elke student uitstekend zelfstandig aan de slag. De opdrachten zijn door de studenten goed zelf na te kijken met het uitgebreide uitwerkingenboek. Kortom: een ideale methode voor zelfstudie met volop digitale ondersteuning. Ook verkrijgbaar: Opgavenboek: ISBN 978-9001-889158 Studentenuitwerkingen: ISBN 978-9001-889190

Basisboek bedrijfseconomie, Studentenuitwerkingen

Het Basisboek Bedrijfseconomie is al meer dan 25 jaar dé bedrijfseconomiemethode voor beginnende studenten. Een complete en succesvolle basismethode, zeer geschikt voor een heterogene instroom. De methode is ook geschikt voor studenten zonder bedrijfseconomische voorkennis. Het Basisboek Bedrijfseconomie bestaat uit het inleidende deel Bedrijfseconomie en onderneming en de delen Financiering, Management Accounting en Financial Accounting. De nieuwe editie is volledig geactualiseerd en het taalgebruik is nog wat vereenvoudigd. Daarnaast is volop aandacht voor o.a. nieuwe financieringsbronnen, zoals business angel, kredietunies en crowdfunding. Ook komt de aangepaste regelgeving m.b.t. de publicatieplicht aan bod en is het hoofdstuk over de jaarrekening volledig geherstructureerd. Met het bijbehorende opgavenboek en de interactieve website kan elke student uitstekend zelfstandig aan de slag. De opdrachten zijn door de studenten goed zelf na te kijken met het uitgebreide uitwerkingenboek. Kortom: een ideale methode voor zelfstudie met volop digitale ondersteuning. Ook verkrijgbaar: Theorieboek: ISBN 978-90-01-88917-3

De lean startup : hoe voortdurend innoveren tot een succesvolle business leidt

Laat je inspireren door de Lean Startup
Het idee van de Lean Startup is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. Ondernemers en bedrijven ontwikkelen en lanceren er op succesvolle wijze nieuwe producten mee. De aanpak, waarin het Lean-denken wordt toegepast op het proces van innovatie, maakt het mogelijk de juiste dingen te meten, het product aan te passen en opnieuw te testen. Resultaat: je zult minder tijd en geld verspillen.
In dit boek lees je alles over de principes en technieken van de Lean Startup. De methode is ontworpen om je te leren hoe je een startup opbouwt. Het biedt daarnaast manieren om een bedrijf met de grootst mogelijke snelheid op te schalen en te laten groeien.
Eric Ries, bestsellerauteur en ondernemer, heeft diverse startups opgericht en geadviseerd. Zijn Lean Startup-methodiek verovert de wereld en wordt gezien als de nieuwe innovatiefilosofie.

Deskresearch

Deskresearch is een wegwijzer voor marketeers en onderzoekers die effectief en snel bestaande gegevens willen opzoeken en gebruiken. Het gaat in op bronnen van gegevens, de betrouwbaarheid van data en het beantwoorden van veelvoorkomende marketingvragen. Deskresearch is onderdeel van de Serie Marktonderzoek..

Ontwerpen van technische innovaties : door onderzoek, creatief denken en samenwerken

Ontwerpen van Technische Innovaties biedt je een ontwerpmethode voor het doen van onderzoek en het maken van innovatieve ontwerpen in multidisciplinaire teams. Steeds vaker immers werken verschillende disciplines in één team aan een innovatie samen met opdrachtgevers en ontwikkelpartners. Ontwerpen van Technische Innovaties concentreert zich op het ontwerpproces vanaf de innovatievraag tot en met het ontwikkelen en testen van een effectieve oplossing. In dit deel van het innovatieproces wordt het product gedefinieerd, het ontwerp bepaald en worden alle kritische problemen en risico's onderzocht en zo innovatief mogelijk opgelost. Het boek is zeer geschikt voor projectonderwijs in het hbo waarbij in multidisciplinaire studententeams wordt gewerkt aan technische innovatievragen van externe opdrachtgevers. Het boek is ontwikkeld en beproefd in het InnovatieLab van de Hogeschool van Amsterdam, domein Techniek. De aanpak is allereerst gericht op ingenieurs/ontwerpers van bijvoorbeeld werktuigbouw, industrieel ontwerpen, product design, elektrotechniek en vliegtuigbouw, die zich als lid van een ontwerpteam bezig houden met het onderzoeken en realiseren van technische innovaties. Het boek is eveneens geschikt voor andere disciplines die met (technische) ontwerpers samenwerken, zoals technische bedrijfskunde, bouwkunde, civiele techniek, ergotherapie, human technology, maar bijvoorbeeld ook marketing, communicatie en media design..

Grondslagen Van De Marketing

Grondslagen van de marketing is in het hoger onderwijs sinds jaar en dag de meest gebruikte introductie tot het vakgebied. Het is uitgegroeid tot een merknaam op zich. Als geen ander slaagt Verhage erin om studenten passie voor het vak bij te brengen. Het boek geeft inzicht in alle dimensies van de marketing en gaat in deze nieuwe editie in op de meest recente ontwikkelingen. Het helpt studenten om een klantgerichte houding en creatieve ideeën te ontwikkelen voor een uitdagend commercieel werkterrein. In deze nieuwe editie zijn veel actuele (online) marketingonderwerpen opgenomen. Aan bod komen onder meer zoekmachinemarketing, social media marketing, customer insights, de customer journey, contentmarketing, mobile marketing, digital analytics en e-commerce. De teksten zijn compacter geschreven en toegankelijker dan ooit. Bovendien zijn de marketing-in-actiecases en praktijkvoorbeelden geactualiseerd. Bij Grondslagen van de marketing is ook een werkboek beschikbaar. De praktijkgerichte vragen, opdrachten en cases daarin zijn ontwikkeld om niet alleen inzicht, maar ook vaardigheden in de besluitvorming te verwerven. In combinatie met het studieboek vormen die een doeltreffend hulpmiddel om het analytisch, commercieel en probleemoplossend denken van studenten te stimuleren. Kortom, Grondslagen biedt een complete en boeiende kennismaking met het marketingvak..

Wat is onderzoek? : praktijkboek voor methoden en technieken

Wat is onderzoek? is een heldere inleiding in methoden en technieken van onderzoek. Het geeft antwoord op vragen als: wat is onderzoek doen eigenlijk, hoe zet je een onderzoek op, welke stappen moet je nemen, hoe verzamel je gegevens en welke valkuilen zijn er? Deze vijfde druk maakt het ingewikkelde proces van onderzoeken bijzonder inzichtelijk. Het neemt de student aan de hand om stap voor stap de vaardigheid van het onderzoeken te leren.
De nadruk ligt daarbij op het verrichten van praktijkonderzoek, waarvan alle stadia worden doorlopen: van het opzetten van een onderzoek, het verzamelen van gegevens en het analyseren van resultaten, tot het trekken van conclusies en het beoordelen van onderzoeksverslagen.
Door veel recente voorbeelden wordt steeds de link gelegd naar de praktijk. Nieuw: onderzoektool. Bij dit boek zit een digitale onderzoekstool. Met deze onderzoekstool kun je stapsgewijs je complete onderzoek opzetten en uitvoeren volgens de fases uit het boek. In de tool kun je per fase je werk voorleggen aan je docent. Zo wordt het doen van onderzoek een stuk makkelijker.

Marketingcommunicatiestrategie

Marketingcommunicatiestrategie is al jaren hét standaardwerk voor het vakgebied marketingcommunicatie. Erg handig als naslagwerk, ook na je studie. Waarom kiezen voor Marketingcommunicatiestrategie? • standaardwerk voor het vakgebied marketingcommunicatie; • veel extra studie-, oefen- en toetsmateriaal online; • ook handig als naslagwerk. De wereld van de marketingcommunicatie verandert voortdurend. Marketingcommunicatiestrategie slaagt erin om te midden van al die veranderingen marketingcommunicatie een fundament te geven. Dit door middel van een doordacht stappenplan en inzichten die gebaseerd zijn op feiten. Na een inleiding in het vakgebied komen in Marketingcommunicatiestrategie systematisch alle marketingcommunicatie-instrumenten en de bijbehorende media aan bod. Hierna leer je zelf een afgewogen mix samen te stellen. Naast reclame worden sponsoring, PR, promoties, direct marketing, persoonlijke verkoop en winkelcommunicatie besproken, waarbij het belang van sterke merken een terugkerend thema is. Deze zevende editie van Marketingcommunicatiestrategie is volledig geactualiseerd. Het stappenplan is aangepast en er is een nieuw merkmodel opgenomen. Verder bevat het een nieuwe visie op de veranderde consument, op de mediamix en op onderzoek. De online ontwikkelingen staan niet meer in een apart hoofdstuk, maar zijn nu geïntegreerd verwerkt in het boek. Ook wordt dieper ingegaan op de nieuwe ontwikkelingen en onderzoek naar de werking van communicatie..

Identiteit en Imago : Recente Inzichten In Corporate Communication - Theorie En Praktijk

Succesvol topmanagement is er steeds meer van overtuigd dat externe en interne communicatie van wezenlijk belang zijn voor een succesvolle organisatie. Dat is goed nieuws voor communicatiemanagers, maar impliceert ook dat zij net als managers op het gebied van financieel management of logistiek management, verantwoording moeten afleggen over de toegevoegde waarde van hun werk. In dit boek krijgt u praktische handvatten en technieken aangedragen om succes te boeken met professionele corporate communicatie, én dit ook met harde cijfers aan te kunnen tonen. Casuïstiek en vragen aan het einde van ieder hoofdstuk verdiepen de stof verder. Identiteit en Imago is hét standaardwerk op het gebied van corporate communicatie, met alle recente academische theorie en praktijkervaringen op dit gebied. In deze vierde, uitgebreide en volledig herziene editie komen achtereenvolgens aan de orde: inzichten op het gebied van organisatie-identiteit, organisatie-reputatie, het corporate merk, story-telling, en de organisatie van communicatie.

The Secrets of Selling : How to Win in Any Sales Situation

Want to beat your sales target? Buy this book. The new edition of this highly successful sales bible is full of practical tips, tricks and advice and now comes in a smaller, more accessible package. The Secrets of Selling, 2nd edition covers all the key areas in a concise and snappy style and is easy to navigate - essential features for the time pressured modern sales professional. It covers the full range of situations that sales people at all levels will encounter, from how to size up your prospective client quickly, to the best time to mention your price. It has a genuinely practical approach - providing you with the tips, tricks and techniques that will help you improve your sales performance. This new edition has been completely revised and updated throughout. Key changes include:.Summaries, in the form of checklists included at each of the three sections.A chapter on Body Language, including new information on how to spot lying.New information on icebreakers in meetings..

The Social Media Bible

Summary: The go-to guide to social media skills, now in an updated and revised Third EditionThe Social Media Bible is comprehensive 700-plus page social media resource that will teach corporate, small business, and non-profit marketers strategies for using social media to reach their desired audiences with power messages and efficiency. This newly revised 3rd edition addresses technology updates to the iPad, apps, Foursquare, and other geotargeted networks. New case studies and company profiles provide practical examples of how businesses have successfully implemented these strategies, using the newest..

Social media smaakmakers : hapklare succesrecepten voor uw bedrijf

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. We facebooken, tweeten en instagrammen erop los. Toekomstgerichte ondernemers benutten maar beter de kracht van die digitale netwerken. Let wel: het volstaat niet om geld te investeren, je hele bedrijfsstructuur en je volledige team moeten het SoLoMo-tijdperk (Sociaal, Lokaal, Mobiel) in.Met prikkelende voorbeelden toont Social media smaakmakers hoe drastisch onze communicatie door sociale media veranderd is. Als je als merk je doelpubliek wilt blijven bereiken en je gewenste return on investment wilt halen, moet je snel je communicatiegedrag durven herzien. Dit boek reikt je de basics aan om daarin de eerste stappen succesvol te zetten.Dit boek combineert het beste van twee werelden: het legt uit hoe je als bedrijf een doordacht socialmediabeleid opzet met strategieën, tips en een stappenplan waarvan je weet dat ze, zoals het juiste gerecht, potentiële klanten zullen doen watertanden.

Social media marketing voor dummies

Boordevol nuttige tips en handige websites
Je klanten buzzen al op social mediasites; doe daar je voordeel mee!
Met social mediamarketing kun je per minuut informatie over je bedrijf verspreiden. Dit boek helpt je dichter bij je klanten te komen, of je nu een klein bedrijfje, een starter of een grote onderneming bent. Stel vast welke social mediasites je doelgroep het meest aanspreken, ontdek de nichecommunity’s, ontwikkel je eigen stem en meet je resultaten.
Shiv Singh is een marketeer die midden in de praktijk staat en met een paar van de grootste ondernemingen van de wereld werkt. Het tijdschrift Advertising Age heeft hem uitgeroepen tot een van de meest vooraanstaande stemmen in de social marketing.

Cradle to cradle : afval=voedsel

Het huidige milieudenken spoort aan tot 'beperken, hergebruiken en recyclen', ofwel: doe meer met minder om de schade te beperken. Maar dat leidt, zoals chemicus Michael Braungart en architect William McDonough in dit visionaire boek aangeven, alleen maar tot het instandhouden van het productiemodel van 'cradle to grave', dat enorme hoeveelheden afval en vervuiling produceert.
De visie van Braungart en McDonough klinkt provocerend: 'We moeten niet minder consumeren, maar juist meer.' Dat kan. Als we ophouden met het maken van 'minder slechte' producten en uitsluitend nog intelligente producten ontwerpen, gemaakt van materialen die we steeds weer kunnen teruggeven aan technische of biologische kringlopen.
Met dit grondbeginsel als richtlijn leggen de auteurs uit hoe dingen van meet af aan kunnen worden ontworpen. Puttend uit hun ervaringen met het (her)ontwerpen van producten voor grote opdrachtgevers als Ford, Unilever, Nike, Herman Miller, BP en Rohner Textil bouwen Braungart en McDonough een revolutionaire argumentatie op om eco-effectiviteit in de praktijk te brengen.

Cradle to cradle in bedrijf

Scope and content: Inleiding tot een concept voor duurzame productontwikkeling dat uitgaat van herhaald hergebruik van materialen, gei͏̈llustreerd met vijftien praktijkvoorbeelden van Nederlandse organisaties en bedrijven. NL-ZmNBD..

Klanten overtuigen : een praktijkboek voor offerteschrijvers

Opdrachtgevers en inkopers zijn tegenwoordig op zoek naar de echte expert onder de leveranciers. Ze willen een partner selecteren die de meeste toegevoegde waarde kan leveren en laten zich niet meer intimideren door ronkende marketingtaal en vage beloftes. Klant- en resultaatgerichte offertes schrijven is daarmee een van de belangrijkste kerncompetenties van een onderneming geworden.
""Klanten overtuigen' is een praktijkboek voor offerteschrijvers bij EMVI- en Best Value tenders. Het gaat je helpen om zakelijke beslissers te overtuigen om jouw bedrijf te kiezen bij het oplossen van hun business-probleem. Aan de hand van een methode, meerdere modellen en praktische tips leer je om zakelijke teksten te schrijven die beter scoren.

eBooks

Klantgericht organiseren [eBook]

Klantgericht organiseren is geschreven voor hbo-studenten. Het unieke aan dit boek is dat het niet geschreven is voor of vanuit één vakgebied. Er wordt geredeneerd vanuit het strategische vraagstuk: Hoe kan een organisatie klantgericht worden gemaakt? Hierdoor leent het boek zich uitstekend om te worden gebruikt bij vakken als: marketing, management en organisatie, kwaliteitszorg en verandermanagement. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor gebruik in projecten en minoren, en bij stages en afstudeerprojecten. Wanneer je aan een organisatie vraagt: ‘wil je klantgericht zijn?'dan is het antwoord steevast “JA”. Het antwoord op de vraag hoe de organisatie dat bereiken kan, is blijkt een stuk moeilijker te zijn. Veel bedrijven willen klantgericht zijn. Echter circa 40% van de organisaties doet geen onderzoek naar wat hun klant eigenlijk wil. Blijkbaar is er nog veel ruimte tot verbetering. Denken in termen van klanten is eigenlijk in het geheel niet nieuw. Waarom lijkt klantgerichtheid dan nu weer zo'n hype? En wat biedt Klantgericht organiseren meer dan ‘oude wijn in nieuwe zakken'? De auteurs nemen je stap voor stap mee en laten zien wat er moet gebeuren in een (non) profit organisatie om klantgericht te worden. Centraal staat het begrijpen van de klant en vervolgens het intern vormgeven aan klantgerichtheid. Door gebruik te maken van praktijkvoorbeelden krijg je inzicht in de toepassing van theorieën en modellen..

Deskresearch [eBook]

Deskresearch is een wegwijzer voor marketeers en onderzoekers die effectief en snel bestaande gegevens willen opzoeken en gebruiken. Het gaat in op bronnen van gegevens, de betrouwbaarheid van data en het beantwoorden van veelvoorkomende marketingvragen. Deskresearch is onderdeel van de Serie Marktonderzoek..

Value Proposition Design [E-Book]

The authors of the international bestseller Business Model Generation explain how to create value propositions customers can't resist Value Proposition Design helps you tackle the core challenge of every business — creating compelling products and services customers want to buy. This highly practical book, paired with its online companion, will teach you the processes and tools you need to create products that sell.Using the same stunning visual format as the authors'global bestseller, Business Model Generation, this sequel explains how to use the “Value Proposition Canvas” to design, test, create, and manage products and services customers actually want.Value Proposition Design is for anyone who has been frustrated by new product meetings based on hunches and intuitions; it's for anyone who has watched an expensive new product launch fail in the market. The book will help you understand the patterns of great value propositions, get closer to customers, and avoid wasting time with ideas that won't work. You'll learn the simple process of designing and testing value propositions, that perfectly match customers'needs and desires.In addition the book gives you exclusive access to an online companion on Strategyzer.com. You will be able to assess your work, learn from peers, and download pdfs, checklists, and more.Value Proposition Design is an essential companion to the ”Business Model Canvas” from Business Model Generation, a tool embraced globally by startups and large corporations such as MasterCard, 3M, Coca Cola, GE, Fujitsu, LEGO, Colgate-Palmolive, and many more.Value Proposition Design gives you a proven methodology for success, with value propositions that sell, embedded in profitable business models.'

Business Model Generation [eBook]

Business Model Generation is a handbook for visionaries, game changers, and challengers striving to defy outmoded business models and design tomorrow's enterprises. If your organization needs to adapt to harsh new realities, but you don't yet have a strategy that will get you out in front of your competitors, you need Business Model Generation. Co-created by 470'Business Model Canvas'practitioners from 45 countries, the book features a beautiful, highly visual, 4-color design that takes powerful strategic ideas and tools, and makes them easy to implement in your organization. It explains the most common Business Model patterns, based on concepts from leading business thinkers, and helps you reinterpret them for your own context. You will learn how to systematically understand, design, and implement a game-changing business model--or analyze and renovate an old one. Along the way, you'll understand at a much deeper level your customers, distribution channels, partners, revenue streams, costs, and your core value proposition. Business Model Generation features practical innovation techniques used today by leading consultants and companies worldwide, including 3M, Ericsson, Capgemini, Deloitte, and others. Designed for doers, it is for those ready to abandon outmoded thinking and embrace new models of value creation: for executives, consultants, entrepreneurs, and leaders of all organizations. If you're ready to change the rules, you belong to'the business model generation!'.

250 managementbegrippen [eBook]

250 Managementbegrippen is een handig naslagwerk met de belangrijkste begrippen in het vakgebied Management en Organisatie. Elk begrip en de achtergrond ervan wordt kort toegelicht. Juist omdat de begrippen niet alleen voorzien zijn van een korte omschrijving, maar concreet toegelicht worden aan de hand van voorbeelden, grafieken en tabellen, is dit naslagwerk een onmisbare aanvulling op de huidige literatuur. Een verbinding naar het werk van een aantal belangrijke denkers en vernieuwers in dit vakgebied plaatst de behandelde begrippen in een historisch perspectief. De begrippen zijn ingedeeld in zestien gangbare managementdisciplines zoals Strategisch management, Kwaliteitsmanagement, Projectmanagement, Human Resource Management. De combinatie van deze uitgave met een handboek op het gebied van Management en Organisatie en de uitgaven 101 Managementmodellen en 75 Managementkengetallen vormen een compleet pakket voor je om je het vakgebied eigen te maken. 250 Managementbegrippen biedt ook managers in de praktijk een compact naslagwerk. De bijbehorende website biedt o.a.een begrippentrainer en begripppentest en cases en uitwerkingen

Creating Competitive Advantage: how to be strategically ahead in changing markets [eBook]

The economic environment is global, highly sophisticated and in continuous fast flux. The challenge for business leaders, executives and strategists is to read and respond agilely to trends and underlying movements to stay ahead of dynamic market flow and change. Creating Competitive Advantage sets out a compelling case for the business benefits of better market anticipation, and provides tools and approaches to develop a forward-looking strategy that will deliver these. Through theory, case studies and practical insights, the book demonstrates how better analysis of market trends and scanning of the environment combined with business model change and confident leadership can gain and maintain competitive advantage. With the right approach, game-changing strategy can be highly accessible for all business strategists and owners, rather than as today, the almost exclusive reserve of a few brave and instinctive entrepreneurs. With tools, assessments and models to get more value out of the business data you already have and take your strategy to the next level through analytically-supported intuition, Creating Competitive Advantage gives business leaders and strategists the toolkit to move from a responsive mindset to a leading one...

Product Management For Dummies [eBook]

Your one-stop guide to becoming a product management prodigy Product management plays a pivotal role in organizations. In fact, it's now considered the fourth most important title in corporate America—yet only a tiny fraction of product managers have been trained for this vital position. If you're one of the hundreds of thousands of people who hold this essential job—or simply aspire to break into a new role—Product Management For Dummies gives you the tools to increase your skill level and manage products like a pro. From defining what product management is—and isn't—to exploring the rising importance of product management in the corporate world, this friendly and accessible guide quickly gets you up to speed on everything it takes to thrive in this growing field. It offers plain-English explanations of the product life cycle, market research, competitive analysis, market and pricing strategy, product roadmaps, the people skills it takes to effectively influence and negotiate, and so much more. Create a winning strategy for your product Gather and analyze customer and market feedback Prioritize and convey requirements to engineering teams effectively Maximize revenues and profitability Product managers are responsible for so much more than meets the eye—and this friendly, authoritative guide lifts the curtain on what it takes to succeed..

Marketingcommunicatiestrategie [eBook]

Marketingcommunicatiestrategie is al jaren hét standaardwerk voor het vakgebied marketingcommunicatie. Erg handig als naslagwerk, ook na je studie. Waarom kiezen voor Marketingcommunicatiestrategie? • standaardwerk voor het vakgebied marketingcommunicatie; • veel extra studie-, oefen- en toetsmateriaal online; • ook handig als naslagwerk. De wereld van de marketingcommunicatie verandert voortdurend. Marketingcommunicatiestrategie slaagt erin om te midden van al die veranderingen marketingcommunicatie een fundament te geven. Dit door middel van een doordacht stappenplan en inzichten die gebaseerd zijn op feiten. Na een inleiding in het vakgebied komen in Marketingcommunicatiestrategie systematisch alle marketingcommunicatie-instrumenten en de bijbehorende media aan bod. Hierna leer je zelf een afgewogen mix samen te stellen. Naast reclame worden sponsoring, PR, promoties, direct marketing, persoonlijke verkoop en winkelcommunicatie besproken, waarbij het belang van sterke merken een terugkerend thema is. Deze zevende editie van Marketingcommunicatiestrategie is volledig geactualiseerd. Het stappenplan is aangepast en er is een nieuw merkmodel opgenomen. Verder bevat het een nieuwe visie op de veranderde consument, op de mediamix en op onderzoek. De online ontwikkelingen staan niet meer in een apart hoofdstuk, maar zijn nu geïntegreerd verwerkt in het boek. Ook wordt dieper ingegaan op de nieuwe ontwikkelingen en onderzoek naar de werking van communicatie..

Grondslagen Van De Marketing [eBook]

Grondslagen van de marketing is in het hoger onderwijs sinds jaar en dag de meest gebruikte introductie tot het vakgebied. Het is uitgegroeid tot een merknaam op zich. Als geen ander slaagt Verhage erin om studenten passie voor het vak bij te brengen. Het boek geeft inzicht in alle dimensies van de marketing en gaat in deze nieuwe editie in op de meest recente ontwikkelingen. Het helpt studenten om een klantgerichte houding en creatieve ideeën te ontwikkelen voor een uitdagend commercieel werkterrein. In deze nieuwe editie zijn veel actuele (online) marketingonderwerpen opgenomen. Aan bod komen onder meer zoekmachinemarketing, social media marketing, customer insights, de customer journey, contentmarketing, mobile marketing, digital analytics en e-commerce. De teksten zijn compacter geschreven en toegankelijker dan ooit. Bovendien zijn de marketing-in-actiecases en praktijkvoorbeelden geactualiseerd. Bij Grondslagen van de marketing is ook een werkboek beschikbaar. De praktijkgerichte vragen, opdrachten en cases daarin zijn ontwikkeld om niet alleen inzicht, maar ook vaardigheden in de besluitvorming te verwerven. In combinatie met het studieboek vormen die een doeltreffend hulpmiddel om het analytisch, commercieel en probleemoplossend denken van studenten te stimuleren. Kortom, Grondslagen biedt een complete en boeiende kennismaking met het marketingvak..

Maatschappelijk verantwoord ondernemen [eBook]

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Dit boek gaat uitgebreid in op deze relatief nieuwe en interessante organisatieverandering. Het laat studenten kennismaken met de basisbegrippen en inzichten van deze ondernemingsvorm en biedt een goed fundament voor de toekomstige beroepspraktijk. In Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen worden de bekende duurzaamheids inzichten en -handvatten, zoals triple P, base of the pyramid en milieuzorgsystemen, in een bedrijfskundige en economische context behandeld. Strategie, organisatie, innovatie en ondernemerschap staan daarbij steeds centraal. Het boek is rijkelijk voorzien van actuele praktijkvoorbeelden voor een goede aansluiting op het werkveld. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is gericht op de bachelorfase van opleidingen als Commerciële Economie, (Technische) Bedrijfskunde, Small Business en Retail Management. Het boek is ook beschikbaar als e-book. Over de auteurs Bart Bossink is hoogleraar Science, Business & Innovation en hoofd van de gelijknamige sectie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Enno Masurel is werkzaam bij de Vrije Universiteit Amsterdam als hoogleraar in Sustainable Entrepreneurship

Basisboek bedrijfseconomie [eBook]

Het Basisboek Bedrijfseconomie is al meer dan 25 jaar dé bedrijfseconomiemethode voor beginnende studenten. Een complete en succesvolle basismethode, zeer geschikt voor een heterogene instroom. De methode is ook geschikt voor studenten zonder bedrijfseconomische voorkennis. Het Basisboek Bedrijfseconomie bestaat uit het inleidende deel Bedrijfseconomie en onderneming en de delen Financiering, Management Accounting en Financial Accounting. De nieuwe editie is volledig geactualiseerd en het taalgebruik is nog wat vereenvoudigd. Daarnaast is volop aandacht voor o.a. nieuwe financieringsbronnen, zoals business angel, kredietunies en crowdfunding. Ook komt de aangepaste regelgeving m.b.t. de publicatieplicht aan bod en is het hoofdstuk over de jaarrekening volledig geherstructureerd. Met het bijbehorende opgavenboek en de interactieve website kan elke student uitstekend zelfstandig aan de slag. De opdrachten zijn door de studenten goed zelf na te kijken met het uitgebreide uitwerkingenboek. Kortom: een ideale methode voor zelfstudie met volop digitale ondersteuning. Ook verkrijgbaar: Opgavenboek: ISBN 978-9001-889158 Studentenuitwerkingen: ISBN 978-9001-889190

Basisboek bedrijfseconomie, Studentenuitwerkingen [eBook]

Het Basisboek Bedrijfseconomie is al meer dan 25 jaar dé bedrijfseconomiemethode voor beginnende studenten. Een complete en succesvolle basismethode, zeer geschikt voor een heterogene instroom. De methode is ook geschikt voor studenten zonder bedrijfseconomische voorkennis. Het Basisboek Bedrijfseconomie bestaat uit het inleidende deel Bedrijfseconomie en onderneming en de delen Financiering, Management Accounting en Financial Accounting. De nieuwe editie is volledig geactualiseerd en het taalgebruik is nog wat vereenvoudigd. Daarnaast is volop aandacht voor o.a. nieuwe financieringsbronnen, zoals business angel, kredietunies en crowdfunding. Ook komt de aangepaste regelgeving m.b.t. de publicatieplicht aan bod en is het hoofdstuk over de jaarrekening volledig geherstructureerd. Met het bijbehorende opgavenboek en de interactieve website kan elke student uitstekend zelfstandig aan de slag. De opdrachten zijn door de studenten goed zelf na te kijken met het uitgebreide uitwerkingenboek. Kortom: een ideale methode voor zelfstudie met volop digitale ondersteuning. Ook verkrijgbaar: Theorieboek: ISBN 978-90-01-88917-3

Basisboek Bedrijfseconomie opgaven [eBook]

Het Basisboek Bedrijfseconomie is al meer dan 25 jaar dé bedrijfseconomiemethode voor beginnende studenten. Een complete en succesvolle basismethode, zeer geschikt voor een heterogene instroom. De methode is ook geschikt voor studenten zonder bedrijfseconomische voorkennis. Het Basisboek Bedrijfseconomie bestaat uit het inleidende deel Bedrijfseconomie en onderneming en de delen Financiering, Management Accounting en Financial Accounting. De nieuwe editie is volledig geactualiseerd en het taalgebruik is nog wat vereenvoudigd. Daarnaast is volop aandacht voor o.a. nieuwe financieringsbronnen,zoals business angel, kredietunies en crowdfunding. Ook komt de aangepaste regelgeving m.b.t. de publicatieplicht aan bod en is het hoofdstuk over de jaarrekening volledig geherstructureerd. Met het bijbehorende opgavenboek en de interactieve website kan elke student uitstekend zelfstandig aan de slag.De opdrachten zijn door de studenten goed zelf na te kijken met het uitgebreide uitwerkingenboek

Basisboek neuromarketing : neuro-onderzoek voor marketing- en communicatieprofessionals [eBook]

Veel mensen denken bij neuromarketing aan het ongemerkt beïnvloeden van de consument door het brein de boodschap als het ware'in te fluisteren'. Maar neuromarketing is meer dan dat. Neuromarketing biedt inzicht in zowel het bewuste als onbewuste proces in de mens. Door neuro- onderzoek in te zetten kunnen marketing- en communicatieprofessionals consumentengedrag beter begrijpen, effectiever communiceren en succesvoller innovaties vermarkten. Basisboek neuromarketing geeft een kritische en wetenschappelijk onderbouwde inleiding in dit jonge onderzoeksgebied. Het model De complementaire cirkel van marktonderzoek helpt studenten en professionals om neuro-onderzoek in het bredere geheel van onderzoeksmethodes te plaatsen. Er wordt beschreven wat neuromarketing is en waarom en wanneer het ingezet kan worden. De werking van neuro-onderzoek wordt uitgelegd: hoe werkt het zenuwstelsel, welke onderzoekstechnieken zijn er en hoe kun je nagaan of deze technieken betrouwbaar, valide en ethisch verantwoord zijn? Ook een reeks van toepassingsmogelijkheden in marketing en communicatie komen middels diverse praktijkvoorbeelden aan bod..

Basisboek Online Marketing [eBook]

Dit is het eerste volwaardige studieboek over online marketing dat het héle marketingproces behandelt. Zowel de theorie achter online marketing alsook de technieken en media komen aan de orde. Het boek is verplichte stof voor verschillende NIMA-examens. Basisboek Online Marketing start met de introductie van het kernprocesmodel en belicht vervolgens de strategische aspecten van online marketing, waarbij dieper wordt ingegaan op online consumentengedrag. Hierna komen alle relevante aspecten van online marketing aan bod: het gebruik van internet voor marktonderzoek, bij productontwikkeling en -realisatie, voor klantenwerving en klantenbinding en bij orderafhandeling. Ook gaat het boek in op het ontwerpen van effectieve sites, social media, mobiele marketing, digital analytics en de planning en organisatie van digitale marketing. Het boek richt zich met name op studenten van opleidingen als Commerciële Economie, Communicatie, Small Business & Retail Management, Hoger Toeristisch en Recreatief onderwijs en NIMA-opleidingen. Deze tweede editie is grondig vernieuwd. Voorbeelden, cases, statistieken, stand van zaken omtrent juridische aspecten en informatie over SEO/SEA zijn geactualiseerd. Nieuwe cases en online marktonderzoeksmethoden zijn toegevoegd en het boek is nog toegankelijker geworden. In het hoofdstuk Digital analytics worden A/B-testen en conversieattributie uitgediept, in Effectieve websites ontwerpen is persuasive design opgenomen en in het hoofdstuk over online marketingcommunicatie is er meer aandacht voor content marketing. De paragraaf over display advertising is uitgebreid. De oude en nieuwe druk zijn niet naast elkaar bruikbaar..

The Secrets of Selling : How to Win in Any Sales Situation [eBook]

Want to beat your sales target? Buy this book. The new edition of this highly successful sales bible is full of practical tips, tricks and advice and now comes in a smaller, more accessible package. The Secrets of Selling, 2nd edition covers all the key areas in a concise and snappy style and is easy to navigate - essential features for the time pressured modern sales professional. It covers the full range of situations that sales people at all levels will encounter, from how to size up your prospective client quickly, to the best time to mention your price. It has a genuinely practical approach - providing you with the tips, tricks and techniques that will help you improve your sales performance. This new edition has been completely revised and updated throughout. Key changes include:.Summaries, in the form of checklists included at each of the three sections.A chapter on Body Language, including new information on how to spot lying.New information on icebreakers in meetings..

The Social Media Bible [eBook]

The go-to guide to social media skills, now in an updated and revised Third Edition The Social Media Bible is comprehensive 700-plus page social media resource that will teach corporate, small business, and non-profit marketers strategies for using social media to reach their desired audiences with power messages and efficiency. This newly revised 3rd edition addresses technology updates to the iPad, apps, Foursquare, and other geotargeted networks. New case studies and company profiles provide practical examples of how businesses have successfully implemented these strategies, using the newest social media marketing tools. Updates and changes to Google's search engine algorithms More information on plug-ins, widgets, apps, and integration Updates on Twitter and Yammer and new information on Google+ The latest in mobile marketing Master the latest social media tools and deliver powerful messaging in the most effective way possible with The Social Media Bible..

Duurzame bedrijfsvoering [eBook]

Duurzame bedrijfsvoering Steeds meer organisaties zien in dat het verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In Duurzame bedrijfsvoering staat een groot aantal wetenschappelijk beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde. Behandeld worden onder meer: • het ontwikkelen van nieuwe, duurzame businessmodellen; • investeringsselectie met oog op een duurzame bedrijfsvoering; • peer to peer-financiering, zoals crowdfunding en kredietunies; • instrumenten op het gebied van supply chain finance; • methodisch werken om tot échte sociale, ecologische en financiële verbeteringen te komen; • duurzaam verbeteren van bedrijfsprocessen via methoden als Lean, Six Sigma, Theory of constraints en Quick response manufactoring; • duurzaam risicobeleid; • sturen op duurzaamheid vanuit het gedachtengoed ‘integrated thinking'; • rapporteren over de zes ‘capitals'in het kader van ‘integrated reporting'.

Ontwerpen van technische innovaties : door onderzoek, creatief denken en samenwerken [eBook]

Ontwerpen van Technische Innovaties biedt je een ontwerpmethode voor het doen van onderzoek en het maken van innovatieve ontwerpen in multidisciplinaire teams. Steeds vaker immers werken verschillende disciplines in één team aan een innovatie samen met opdrachtgevers en ontwikkelpartners. Ontwerpen van Technische Innovaties concentreert zich op het ontwerpproces vanaf de innovatievraag tot en met het ontwikkelen en testen van een effectieve oplossing. In dit deel van het innovatieproces wordt het product gedefinieerd, het ontwerp bepaald en worden alle kritische problemen en risico's onderzocht en zo innovatief mogelijk opgelost. Het boek is zeer geschikt voor projectonderwijs in het hbo waarbij in multidisciplinaire studententeams wordt gewerkt aan technische innovatievragen van externe opdrachtgevers. Het boek is ontwikkeld en beproefd in het InnovatieLab van de Hogeschool van Amsterdam, domein Techniek. De aanpak is allereerst gericht op ingenieurs/ontwerpers van bijvoorbeeld werktuigbouw, industrieel ontwerpen, product design, elektrotechniek en vliegtuigbouw, die zich als lid van een ontwerpteam bezig houden met het onderzoeken en realiseren van technische innovaties. Het boek is eveneens geschikt voor andere disciplines die met (technische) ontwerpers samenwerken, zoals technische bedrijfskunde, bouwkunde, civiele techniek, ergotherapie, human technology, maar bijvoorbeeld ook marketing, communicatie en media design..

Marketing in de nieuwe economie : handleiding voor het cree͏̈ren van echte waarde [eBook]

Het boek is gericht op hbo-studenten en young professionals die invulling willen geven aan hun werk als marketeer in een nieuwe economie. Marco Kuijten durft vraagtekens te plaatsen bij de relevantie van marketing, maar geeft ook oplossingen voor hoe het anders kan. Met behulp van praktijkvoorbeelden en een aantal eenvoudige stappen kunnen marketeers werken aan het creëren van échte waarde en zo weer relevant worden. Zowel in het bedrijfsleven als in de maatschappij. "Het is een pleidooi voor marketing als een positieve kracht, als een discipline die een werkelijk waardevolle bijdrage levert aan onze samenleving.