Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Aardrijkskunde: Waar zoek je?

Een library guide voor de studenten van de opleiding docent aardrijkskunde

Bronnen

Hier vind je vier voorbeelden van bronnen van informatie. Een boek, een website, een databank en een krant. Dit zijn slechts enkele informatiebronnen die je kunt gebruiken. Voor het hele overzicht kun je op dit tablad klikkenm, zelf op onderzoek gaan of een van de informatiespecialisten benaderen. 

Databank

Databank van uitgever Elsevier met artikelen over de wetenschapsgebieden: Physical Sciences and Engineering, Life Sciences, Health SciencesArts and Humanities, Business, Management and Accounting,Economics and FinancePsychologySocial Sciences

Krant

Nexis Uni is een databank dat nieuws en bedrijfsinformatie bezit. Bijna alle lokale, regionale, nationale en internationale kranten staan hierin. Ook kun je de kranten van langgeleden weer eens doorzoeken. Ook in de bibliotheek ontvangen wij de krant. Heel prettig voor wie op de hoogte wil blijven van het nieuws of een betrouwbare bron wil gebruiken voor zijn of haar onderzoek. 

Boek

De grote bosatlas staat op de verplichte literatuurlijst van de opleiding! Dat is maar goed ook want je leert er een hoop van. Hij is ook verkrijgbaar bij de bibliotheek van NHLStenden. 

Website

https://geografie.nl/knag

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) is er voor alle geografen, docenten aardrijkskunde en voor diegenen die zich met het vakgebied geografie (aardrijkskunde) verbonden voelen.