Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Aardrijkskunde: Boeken

Een library guide voor de studenten van de opleiding docent aardrijkskunde

Boeken

Tijdens je studie zul je je informatie voor een deel uit de boeken halen. Als het goed is heb je al een aantal boeken aangeschaft. De NHLStenden Bibliotheek bezit duizenden items, waaronder boeken en e-books. Loop eens binnen, haal een kopje koffie en verdwaal tussen alle boeken die wij hebben. 

Verplichte literatuur

Via www.studystore.nl kun je de verplichte literatuurlijst vinden voor de opleiding eerstegraadsleraar aardrijkskunde. Het kan zijn dat je slechts enkele hoofdstukken nodig hebt uit een boek. In dat geval kun je het boek uit de bibliotheek halen of in onze e-book collectie kijken. 

E-books

De bibliotheek heeft een aantal databanken waarin je gedigitaliseerde boeken vindt. Dit kan enorm schelen in het aanschaffen van de boeken. De beschikbare e-books vind je op de startpagina van de bibliotheek. Deze zijn alleen niet te downloaden en vaak hebben maximaal 3 studenten tegelijkertijd toegang. Printsceens maken is wel toegestaan. 

Catalogus

Hier vind je de catalogus voor de bibliotheek. Hier staan alle boeken in die de NHLStenden Hogeschool in bezit heeft. Je logt in op de catalogus van de NHL Stenden Bibliotheek door je kaartnummer te gebruiker. De eerste drie letters van je achternaam is je wachtwoord. Onlangs vrage wij aan alle studenten of zij hun wachtwoord willen wijzigen. Mocht je dit al gedaan hebben dan gebruik je dit wachtwoord om toegang te krijgen tot de catalogus. Hier kun je ook zelf de boeken reserveren en verlengen.

Interessante boeken om te lezen

Wij hebben niet alleen lesboeken in onze collectie. Er is ook interessante literatuur te vinden die niet direct iets te maken hebben met onderzoek. Dit zijn fijne boeken om thuis op de bank mee te zitten.