Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Aardrijkskunde: De bibliotheek

Een library guide voor de studenten van de opleiding docent aardrijkskunde

Bibliotheek

@shottakenphotography

Het antwoord op het raadsel is: verdwalen

Librarian

Openingstijden

NHL Stenden Bibliotheek Leeuwarden (Rengerslaan 8)

Maandag tot en met vrijdag: 8.30 - 17.00 uur
Wil je boeken inleveren? Dat kan ook bij de zelfinname van maandag< tot en met donderdag van 8.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

NHL Stenden Bibliotheek Leeuwarden (Rengerslaan 10)
Maandag: 8.30 - 17.00 uur 
Dinsdag tot en met donderdag: 8.30 - 19.30 uur
Vrijdag: 8.30 - 17.00 uur

 

Catalogus

Hier vind je de catalogus voor de bibliotheek. Hier staan alle boeken in die de NHLStenden Hogeschool in bezit heeft. Je logt in op de catalogus van de NHL Stenden Bibliotheek door je kaartnummer te gebruiker. De eerste drie letters van je achternaam is je wachtwoord. Hier kun je ook zelf de boeken reserveren en verlengen.

Regels van de bibliotheek

Wij hebben verschillende kleuren labels aan geboeken gekoppeld. Deze vind je op de kaft van het boek. Wit betekent dat je een boek voor 3 weken mee mag nemen. Boeken met een paars label leen je voor een week. Blauw betekent dat het boek dezelfde dag weer terug moet brengen. Rood mag je alleen in de bibliotheek inkijken. 

Zorg wel dat je de boeken op tijd verlengd! Anders moet je namelijk een boete betalen. Voor boeken met een blauw label betaal je 5 euro per dag. De rest is 0.20 cent per dag. Je kunt de boeken telefonisch, per email en zelf verlengen. Je hoeft dus nooit een boete te betalen als je goed onthoudt wanneer de uitleen termijn verloopt. 

Heb je meer dan € 10 boete staan, dan blokkeren we je bibliotheekpas. Je kan weer boeken lenen als je de boete betaalt en het boek terugbrengt. Ben je een boek kwijt? Dan sturen wij je een factuur voor de aanschaf van een nieuw exemplaar.

Zelfuitleen

De zelfservicedesk vind je bij de ingang van de bibliotheek, tegenover de uitleenbalie; de zelfinnamedesk bij de uitgang op het Kennisplein in Leeuwarden.

Scan eerst de streepjescode op je bibliotheekpas. De pas wordt op Rengerlaan 8 pas gescand wanneer je je pas voor het blauwe vierkantje houdt. Vervolgens pak je één boek en schuif je die helemaal door naar achteren. Zodra het scherm groen wordt betekent dit dat de boeken goed staan registreerd.  Er wordt automatisch een bon uitgeprint waarop staat wat je hebt geleend en wanneer je de materialen moet inleveren. De gebruiksinstructies staan ook op het apparaat. Niet alle materialen kan je lenen via de zelfservicedesk.

Dvd's en CD's met een beveiligde omslag moeten door een bibliotheekmedewerker ontgrendeld worden. Ook voor de collectie van School of Graduate Studies (SGS) moet je naar de balie toe. 

Contact

Heb je vragen? Dan zijn wij zijn ook bereikbaar via mail, whatsapp en sociale media.