Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Kunst- en Cultuurmanagement / Arts and Culture Management: Kunst- en cultuurbeleid

Kunst en Cultuur

Overheden, overheidsorganisaties en gemeenten zullen informatie delen over beleid met betrekking tot de kunst- en creatieve sector. Naast overheidsorganisaties zijn er brancheorganisaties en beroepsverenigingen die informatie aanbieden en ook internationale organisaties zoals de UNESCO publiceren rapporten over kunst- en cultuurbeleid. De websites van deze organisaties bieden meestal tabbladen en links naar "Onderwerpen" of "Thema's", "Publicaties" of "Documenten" of "Onderzoek". Hier vindt je vaak rapporten en meer informatie. In de onderstaande vakken kun je voorbeelden bekijken van websites van sommige van deze organisaties. Click op de plaatjes en of linkjes om naar de websites of publicaties te gaan.

Rijksoverheid - Kunst- en cultuurbeleid

Loading ...

Compendium cultural policies & trends (Europa)

 

De Compendium-database bevat informatie over het Europese cultuurbeleid in de vorm van landenprofielen en statistieken en andere informatie rond 7 thema'sKlik op het plaatje of ga naar: https://www.culturalpolicies.net/

Platform BK

Rijksoverheid - Kust- en cultuurbeleid

Minister Van Engelshoven beschrijft in deze nota haar uitgangspunten en inzet voor cultuur in de periode 2021-2024. 

Provinsje Fryslân - Provincie Friesland

 

De  cultuurnota ‘Nij Poadium’ geeft richting aan het

cultuurbeleid in de provincie. In ‘Nij Poadium’ wordt

oa gesproken over de bijdrage die kunst en cultuur

levert aan de brede welvaart in Fryslân. Eén van de

doelstellingen van de nota is het stimuleren van

cultuurparticipatie. 

Bekijk of download deze en ook de andere publicaties over

Beleid voor Cultuur, taal, Erfgoed en Onderwijs op

de website van Provincie Friesland.

Vereniging Nederlandse Gemeenten - Cultuur en Sport

Raad voor Cultuur

                          

In het advies Cultuurbestel 2021 – 2024: 'Cultuur dichtbij, dicht bij cultuur' doet de Raad voor Cultuur aanbevelingen om knelpunten in het cultuurbeleid op te lossen. En om als Rijk optimaal invulling te geven aan de vier doelstellingen van cultuurbeleid die in de verkenning ‘Cultuur voor stad, land en regio' zijn geformuleerd.

Klik op de afbeelding hiernaast voor toegang tot het advies of zoek het advies op de website van de Raad voor Cultuur

European Cultural Foundation nL

Cultuurpers

Cultuurpers schrijft over kunst en over kunstbeleid. We schrijven ook over de rare dingen die soms met, rond en in de kunstwereld gebeuren. Dit netwerk van lezers, opinieleiders en professionele journalisten speelt een rol als waakhond van de kunstsector en de cultuurpolitiek.