Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Kunst- en Cultuurmanagement / Arts and Culture Management: Musea

Musea

Volgens de definitie van de International Council of Museums is een museum een non-profit instelling die die de materiële en immateriële getuigenissen van de mens en zijn omgeving verzamelt, bewaart, onderzoekt en tentoonstelt. Een museum is toegankelijk voor publiek en geeft informatie over de collectie voor studie, educatie en recreatie. Hieronder vind je voorbeelden van organisaties betrokkken bij het werk van musea. De websites van deze organisaties bieden meestal tabbladen en links naar "Onderwerpen" of "Thema's", "Publicaties" of "Documenten" of "Onderzoek".

Museumvereniging

Kunstenaarshonorarium

Museum Federatie Fryslan

Museumfederatie Fryslân ondersteunt de musea in Friesland. Wij staan voor het toegankelijk maken en behouden van Fries cultureel erfgoed. En dat op een zo hoog mogelijk niveau. Daarvoor delen we kennis, stimuleren we samenwerkingen en adviseren we musea. 

Landelijk Contact van Museumconsulenten

Platform BK

Platform BK is er voor iedereen die begaan is met de beeldende kunsten in Nederland en een schakel

tussen de kunstsector, belangenverenigingen, politiek, media en de maatschappij.

Kenniscentrum immaterieel erfgoed Nederland