Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Kunst- en Cultuurmanagement / Arts and Culture Management: Tijdschriften

Tijdschriftartikelen vinden

Tijdschriften

Hieronder vind je een aantal tijdschriften die interessant zijn voor Kunst- en cultuurmanagement. Je wordt door op het plaatje te klikken doorgelinkt naar de website van het tijdschrift . Sommige van deze tijdschriften zijn ook te leen. Je ziet onder aan deze pagina een overzicht.

Tijdschriftartikelen zoeken:

Wil je meer tijdschriftartikelen vinden? Gebruik de libguide informatievaardigheid: Informatievaardigheid: ik zoek een artikel en Informatievaardigheid: zoektermen definiëren . De databanken met tijdschriftartikelen voor Leisure management vind je via de bibliotheekpagina onder databanken per opleiding

KunstKrant

De KunstKrant is dé informatiekrant over beeldende kunst, tentoonstellingen, galerieën en musea. De KunstKrant, boordevol informatie over beeldende kunst, verschijnt iedere twee maanden en wordt verspreid en is verkrijgbaar bij galerieën, musea en kunstinstellingen in heel Nederland in heel Nederland, België en Duitsland. Elke twee maanden wordt iedere in kunst geïnteresseerde weer op de hoogte gebracht van actuele beeldende kunstexposities middels interviews, recensies, nieuws, tips en een uitvoerige expositie agenda.

Museumvisie

Dit tijdschrift is beschikbaar in de bibliotheek en kan geleend worden.

Theaterkrant

Theaterkrant.nl is het grootste online theaterplatform van Nederland, met dagelijks het laatste nieuws uit de podiumkunsten, recensies van alle nieuwe voorstellingen, een theatervacaturebank en meer. Theatermaker en Theaterkrant.nl zijn uitgaven van Stichting ter Bevordering van de Podiumkunst in Nederland (Stichting BPN).

Kunstzone: tijdschrift voor kunst en cultuur in het onderwijs

Kunstzone staat voor de vertegenwoordiging van alle kunstvakken en hun verenigingen. Samen onder één paraplu. Muziek, beeldend, audiovisueel, dans, theater/ drama en de letteren, allemaal hebben ze hun plekje. Met als focus kunst, cultuur en educatie bieden we u het meest belangwekkende van wat er op uw vakgebied in Nederland en buitenland aan de gang is.

MMNieuws

MMNieuws is een (deels gesloten) platform voor de creatieve en culturele industrie. Met ontwikkelingen, trends, cases, interviews, blogs, vacatures, recensies, whitepapers etc etc.

de moanne

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.

Tijdschrift Cultuur+Educatie

Tijdschrift over onderzoek naar leren, lesgeven en overdracht in kunst en cultuur. Het tijdschrift maakt actuele inzichten uit onderzoek toegankelijk voor een breed publiek.

Tijdschriften te leen

De volgende tijdschriften zijn beschikbaar in de bibliotheek:

Theatermaker
- uitleenbaar voor 1 week, verschijnt 6 x per jaar
website: www.theaterkrant.nl

Boekman
- uitleenbaar voor 3 weken (themanummers zijn te vinden in catalogus als boek)
- verschijnt 4 x per jaar, website: www.boekman.nl
De Moanne: podium foar bijdragen oer kultuer en de keunsten
- uitleenbaar voor 1week, verschijnt 7 x per jaar, website: www.demoanne.nl
Museumvisie
- uitleenbaar voor 1 week, verschijnt 4x per jaar

Kunstzone: tijdschrift voor kunst en cultuur in het onderwijs
- uitleenbaar voor 1 week, verschijnt 6 x per jaar,  website: http://kunstzone.nl/