Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Early Childhood: Hoofdfase

Informatievaardigheden

banner informatievaardigheden

Hoe formuleer je een zoekvraag? Waar vind je de juiste informatie? Hoe verwerk je je bronnen?

Verbeter je informatievaardigheden via het Platform Informatievaardigheden

of maak gebruik van de Libguide Informatievaardigheden

Websites

logo van wijleren.nl

Beknopte en praktische artikelen over onderwijskundige thema's. In de rubriek 'Opinie' geven inhoudelijke specialisten hun mening over actuele onderwijskundige ontwikkelingen. De rubriek 'Verdieping' bevat achtergrondartikelen over onderwijskundige thema'.


logo scholenopdekaart.nl

Informatie over basisscholen en middelbare scholen. Je kunt op deze website ook scholen met elkaar vergelijken.


logo docentenplein

Website met interessante links voor (aankomende) docenten.

Tijdschriften

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkeling op het gebied van onderwijs aan jonge kinderen? Dan is het een goed idee om regelmatig een kijkje te nemen in een van de tijdschriften waar NHL Stenden een abonnement op heeft. Hieronder vind je voorbeelden van zulke tijdschriften die voor jou interessant kunnen zijn! 

In de NHL Stenden Bibliotheek kun je de fysieke tijdschriften inzien en lenen. 


Logo Volgens Bartjens

Volgens Bartjens is bestemd voor basisschoolleerkrachten, pabostudenten, schoolbegeleiders, opleidingsdocenten, onderzoekers en verder voor iedereen die zich inzet voor nog beter reken-wiskundeonderwijs in het (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en op het mbo.

Log in met je eigen studentaccount.


HJK biedt actuele en betrouwbare vakinformatie en maakt daarbij direct een koppeling tussen theorie en praktijk. Met achtergrondartikelen, prikkelende columns, tips, recensies en interviews. HJK verschijnt maandelijks, met uitzondering van juli en augustus.

Databases

 

ERIC is een Amerikaanse databank met bibliografische
beschrijvingen van tijdschriftartikelen op het gebied van onderwijs


Bevat beschrijvingen van alle actuele en
relevante publicaties voor het primair onderwijs.ScienceDirect is de databank van uitgever Elsevier met artikelen over de wetenschapsgebieden Physical Sciences and Engineering, Life Sciences, Health Sciences, Arts and Humanities, Business, Management and Accounting, Economics and Finance, Psychology en Social Sciences


Online bibliotheek van de Organisation for Economic Cooperation and Development. Biedt toegang tot e-books, journal issues en statistische databanken op diverse vakgebieden, zoals onder andere onderwijs.


Logo teacher reference centre

Databank met relevantie publicaties voor leraren.