Skip to Main Content

Early Childhood: Flankerend Rekenen

Boeken

Boeken

Video's

 

Om kleuters voor te bereiden op wiskunde en rekenen maakt Merel Sprong van OBS De Kleine Dichter gebruik van de ‘Maniertjesdoos van Miertje Maniertje’. In deze maniertjesdoos zitten een aantal activiteiten waarmee je de ontwikkeling van het ruimtelijk structurerend vermogen van kleuters kunt ondersteunen.

Onder deze link vind je vijf voorbeelden met Miertje Maniertje met tekst en video!

Jeugdliteratuur

Tijdschriften

Volgens Bartjens is bestemd voor basisschoolleerkrachten, pabostudenten, schoolbegeleiders, opleidingsdocenten, onderzoekers en verder voor iedereen die zich inzet voor nog beter reken-wiskundeonderwijs in het (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en op het mbo.

Log in met je eigen studentaccount.


'De Wereld van het Jonge Kind' biedt actuele en betrouwbare vakinformatie en maakt daarbij direct een koppeling tussen theorie en praktijk. Met achtergrondartikelen, prikkelende columns, tips, recensies en interviews. HJK verschijnt maandelijks, met uitzondering van juli en augustus.


Kleuters & Ik biedt ideeën en praktijkvoorbeelden van de ervaringsgerichte aanpak en boeiende achtergrondinformatie voor iedereen die bezig is met jonge kinderen.

Websites

logo SLO

SLO heeft de afgelopen jaren verschillende publicaties uitgebracht op het gebied van Rekenen met jonge kinderen. Op deze website vind je verschillende materialen die jij kunt inzetten bij je lessen. 


Kijk voor meer informatie over het onderwijzen van wiskunde en rekenen aan jonge kinderen op de website van de Erikson Institue Early Math Collaborative. Scroll bijvoorbeeld door de Ideeën Bibliotheek!