Skip to Main Content

Creative business: Databanken

Databanken

In de databanken van NHL Stenden Library kun je ook informatie vinden over de creative business sectorl Er zijn databanken met tijdschriftartikelen, marktinformatie, e-books, enz.

undefined

Kijk onder Databanken per opleiding voor de digitale bronnen per academie en ga naar Communication & Creative Business

De databanken die tijdschriftartikelen bevatten staan genoemd onder het kopje Tijdschriftartikelen:

Het zijn de Business Source Ultimate, Communication & Mass Media Complete, Sage Premier en ScienceDirect. Deze databases zijn Engelstalig. In elk van deze databanken zijn artikelen over diverse aspecten van media en creative business te vinden.

Nexis Uni

undefinedNexis Uni Bevat nieuws en bedrijfsinformatie waaronder lokale, regionale, national, internationale kranten, week- en opiniebladen met uitgebreide archieven. 

MarketLine

undefined

Zoek in MarketLine via the NHL Stenden Bibliotheek website, naar Country profiles (PESTLE analysis), Industry Profiles (5 Forces analysis), Company profiles (SWOT analysis), Cases studies en Company news.

De  Media & Digital Entertainment industry kun je verder verfijnen. Hier vallen o.a. Broadcasting, Movies and Entertainment, Multimedia services, Online content & Services (waaronder Blogs enz., Internet content providers enz.),  News syndicates, Printing and Publishing (waaronder Book, Database en Music publishers enz.), en Social media.  in verschillende landen.

Beeld en Geluid op school

Beeld en Geluid  biedt online toegang tot tienduizenden uren aan streaming video- en audiomateriaal voor het hoger onderwijs in Nederland, geselecteerd uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Dit materiaal is uniek en speciaal voor onderwijs beschikbaar gemaakt en bevat de uitgebreide metadata van Beeld en Geluid.

Beeld en geluid is meer dan alleen een platform voor het streamen van video. Door de grote diversiteit is het materiaal in Beeld en geluid op verschillende manieren te gebruiken: als ondersteuning bij een lezing of presentatie, of als bron voor een onderzoeksproject. .

undefined

Retriever

In de mediadatabank Retriever zijn gegevens van alle Nederlandse advertentiedragende media opgenomen (publieksbladen, vakbladen, dagbladen, huis-aan-huisbladen, out-of-home (in- en outdoor media) en digitale communicatiemiddelen). Ook vind je informatie over advertentietarieven, oplages, verschijningsdata, aanleverspecificaties, onderzoeksgegevens, coverfoto's etc.
Retriever publiceert naast alle mediamogelijkheden ook socio-demografische gegevens bij regio’s. Er wordt informatie gegeven over aantallen inwoners en huishoudens, geslacht, gezinssamenstelling, leeftijd, inkomen en nationaliteit.
Deze bron is toegankelijk door in te loggen via Surfconext met je NHL Stenden email account

undefined

CompanyInfo

Databanken met markt- of bedrijfsinformatie kunnen ook interessant zijn. Deze databanken vind je op de NHL Stenden Library webpage in de Databanken per opleiding pagina voor Communicatie & Creative Business onder het kopje Marktinformatie. Eén van deze databanken is CompanyInfo.bevat jaarverslagen van Nederlandse en internationale bedrijven, organisaties, maar ook marktrapporten en sectorlinks. 

undefined

Op organisatieniveau worden bijbehorende jaarverslagenmarktrapporten en sectorlinks verstrekt.