Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Kunst- en Cultuurmanagement / Arts and Culture Management: Ondernemerschap

Ondernemerschap

Cultureel ondernemerschap wordt in Nederland door de overheid ondersteun om de afhankelijkheid van overheidssubsidies te verminderen. Een cultureel ondernemer wordt ook wel een cultuurmanager of kunstmanager genoemd. Het is iemand die kunst produceert, een betalend publiek hiervoor probeert aan te trekken met een sluitende begroting voor zijn onderneming. De kunstzinnige waarde is even belangrijk als het streven naar winst. Bij culturele ondernemers kun je denken aan kunstenaars, producenten van theater, opdrachtgevers en programmeurs van tentoonstellingen of concerten. Hieronder vind je voorbeelden van organisaties die informatie bieden met betrekking tot cultureel ondernemerschap. De websites van deze organisaties bieden meestal tabbladen en links naar "Onderwerpen" of "Thema's", "Publicaties" of "Documenten" of "Onderzoek".

Cultuur+Ondernemen

Cultuurmarketing

Cultuurmarketing is de community voor iedereen die publiek verbindt met kunst, cultuur en erfgoed.  We geloven dat het delen van kennis, inspiratie en netwerk positief bijdraagt aan een slagkrachtige en vitale sector. Biedt artikelen, onderzoeken cases en specials over oa. prijsbeleid, customer journey, swot, online martketing enz.

Platform Cultureel-avonturiers

Cultuurindex Nederland

.

De Cultuurindex Nederland, een soort AEX-index voor cultuur, biedt een unieke, nationale reflectie op de staat van cultuur op basis van meer dan 80 indicatoren. Gegroepeerd in vraag, aanbod, financiering en concurrentie, presenteert de cultuurindex statistieken over zowel commerciële als non-profit sectoren.

Kunstenaars honorarium

 

kunsten 92

 

Beroepkunstenaar