Skip to Main Content

Major ‘Wij maken (meer)waarde!’: Organisaties

Organisaties

Handelsorganisaties, branche organisaties, handels- en vakverenigingen delen informatie op hun websites welke interessant is voor hun leden, zoals nieuws en rapporten betreffende het vakgebied en de markt.

MKB Nederland

Missie MKB: Het midden- en kleinbedrijf is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Ondernemers durven risico's te nemen en creëren banen. Daarom moeten ze gefaciliteerd worden en niet gehinderd door onduidelijke of overbodige regels en eisen. Aan het begin van de twintigste eeuw is de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland. Ondernemers bepalen onze koers, wij zijn de stem van ruim 170.000 leden.

Sales Management Association (SMA)

De staat van het MKB

De Staat van het MKB is het platform met feiten en cijfers over het midden- en kleinbedrijf. Veel van de basiscijfers zijn samengesteld door CBS, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, op initiatief van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. De Staat van het MKB is een open platform dat andere partijen uitnodigt relevante data te ontsluiten via deze site. 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (ROV)

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt ondernemend Nederland. Met subsidies, zakenpartners, kennis en regelgeving. Bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Klik op Landeninformatie om per land informatie te vinden over  zakendoen met deze landen, de markttoegang, Do's and Dont's e.d.

Data Driven Marketing Association (DDMA)

DDMA (Data Driven Marketing Association) is namens 335 organisaties de vereniging voor marketing en data. Het doel is de data-driven marketingsector op een hoger plan te tillen onder het motto ‘Data, maak er iets moois van‘.

 

CBS

In a society where the amount of information is growing explosively, free access to reliable and integral data is crucial. As the national statistical office, Statistics Netherlands (CBS) provides reliable statistical information and data to produce insight into social issues, thus supporting the public debate, policy development and decision-making while contributing to prosperity, well-being and democracy.

NIMA

NIMA, het Nederlands Instituut voor Marketing is sinds 1966 de beroepsvereniging voor professionals in marketing, communicatie en sales.

CLCVECTA

CLC-VECTA is het kennis- en inspiratieplatform voor en over de Live communicatie branche. We helpen ondernemers en professionals in de branche in hun bedrijfsmatige en individuele ontwikkeling en professionalisering, en ondersteunen organisaties die live communicatie inzetten als onderdeel van hun marketing- en communicatiestrategie. Dat doen we met kennis en inspiratie via bijeenkomsten, whitepapers, onderzoeksrapporten en met beleidsmatige ondersteuning en advies.