Skip to Main Content

Literature Commerce - AD - MM: CE-AD-DT Jr. 1

Periode 1

Grondslagen Van De Marketing

Grondslagen van de marketing is in het hoger onderwijs sinds jaar en dag de meest gebruikte introductie tot het vakgebied. Het is uitgegroeid tot een merknaam op zich. Als geen ander slaagt Verhage erin om studenten passie voor het vak bij te brengen. Het boek geeft inzicht in alle dimensies van de marketing en gaat in deze nieuwe editie in op de meest recente ontwikkelingen. Het helpt studenten om een klantgerichte houding en creatieve ideeën te ontwikkelen voor een uitdagend commercieel werkterrein. In deze nieuwe editie zijn veel actuele (online) marketingonderwerpen opgenomen. Aan bod komen onder meer zoekmachinemarketing, social media marketing, customer insights, de customer journey, contentmarketing, mobile marketing, digital analytics en e-commerce. De teksten zijn compacter geschreven en toegankelijker dan ooit. Bovendien zijn de marketing-in-actiecases en praktijkvoorbeelden geactualiseerd. Bij Grondslagen van de marketing is ook een werkboek beschikbaar. De praktijkgerichte vragen, opdrachten en cases daarin zijn ontwikkeld om niet alleen inzicht, maar ook vaardigheden in de besluitvorming te verwerven. In combinatie met het studieboek vormen die een doeltreffend hulpmiddel om het analytisch, commercieel en probleemoplossend denken van studenten te stimuleren. Kortom, Grondslagen biedt een complete en boeiende kennismaking met het marketingvak..

Grondslagen van de marketing [eBook]

Grondslagen van de marketing is in het hoger onderwijs sinds jaar en dag de meest gebruikte introductie tot het vakgebied. Het is uitgegroeid tot een merknaam op zich. Als geen ander slaagt Verhage erin om studenten passie voor het vak bij te brengen. Het boek geeft inzicht in alle dimensies van de marketing en gaat in deze nieuwe editie in op de meest recente ontwikkelingen. Het helpt studenten om een klantgerichte houding en creatieve ideeën te ontwikkelen voor een uitdagend commercieel werkterrein. In deze nieuwe editie zijn veel actuele (online) marketingonderwerpen opgenomen. Aan bod komen onder meer zoekmachinemarketing, social media marketing, customer insights, de customer journey, contentmarketing, mobile marketing, digital analytics en e-commerce.

Basisboek Online Marketing Van strategie tot conversie [eBook]

Dit studieboek over digitale marketing behandelt het héle marketingproces. Zowel de wetenschappelijke theorie als de technieken en media komen aan de orde. Sinds de eerste druk is het boek uitgegroeid tot standaardwerk: meer dan driekwart van de studenten van commerciële opleidingen als Marketing en Sales, Commerciële Economie, Communicatie en International Business gebruikt het. Het boek is verplichte stof voor verschillende NIMA-examens. De identieke Engelstalige versie met internationale voorbeelden en cases wordt door hogescholen over de hele wereld gebruikt. In Basisboek Online Marketing komen alle relevante aspecten van online marketing aan bod: strategische aspecten, het gebruik van internet voor marktonderzoek, bij productontwikkeling en -realisatie, voor branding, klantenwerving en klantenbinding en bij orderafhandeling. Daarbij gaat het boek ook in op effectieve sites en apps, digital analytics en planning en organisatie. De inzet van social media en mobiele communicatie is naadloos in de onderwerpen verwerkt. Het boek geeft de lezer een geïntegreerde basis waarmee hij ook in de toekomst probleemloos kan inspelen op nieuwe trends en technieken.

Basisboek online marketing van strategie tot conversie

"Basisboek Online Marketing is hét standaardwerk voor het vakgebied online marketing. Het boek maakt studenten wegwijs in de theorie achter online marketing, maar ook in de technieken en media. Kortom, het volledige marketingproces! Het boek gaat van start met het kernprocesmodel en belicht vervolgens de strategische aspecten van online marketing. Daarbij is volop aandacht voor online consumentengedrag. Hierna komen alle relevante aspecten van websites aan bod: het ontwerpen van effectieve sites, de site als distributie- of communicatiekanaal en de site als onderdeel van het product. Deze nieuwe, vierde editie besteedt extra aandacht aan technologieën als Artificial Intelligence en Natural Language Processing. Daarnaast wijst het boek lezers nog systematischer op de noodzaak doelstellingen te kwantificeren en het rendement van digitale marketingactiviteiten permanent te meten. Door het hele boek heen zijn recente onderzoeksresultaten, technieken, bronnen en voorbeelden verwerkt. De twee basismodellen die in bijna ieder hoofdstuk terugkomen – de online marketingfunnel en het BAIA-model voor online marketingcommunicatie – worden in deze editie al in hoofdstuk 1 kort behandeld."

Wat is onderzoek? : praktijkboek voor methoden en technieken

Wat is onderzoek? is een heldere inleiding op de methoden en technieken die nodig zijn bij onderzoek. Het geeft antwoord op vragen als: waarom doe je onderzoek, wat houdt dat precies in, hoe zet je een onderzoek op, welke stappen moet je zetten, hoe verzamel je gegevens, hoe presenteer je die en welke valkuilen zijn er? Wat is onderzoek? maakt ingewikkelde onderzoeksprocessen inzichtelijk. Stap voor stap ontwikkel je je onderzoeksvaardigheden. De methode gaat in op de vier werkfasen van praktijkonderzoek: ontwerpen, verzamelen, analyseren, en evalueren en adviseren. 

Projectmanagement

Achtste editie: verbeterde structuur en aandacht voor actuele onderwerpen als Scrum; - zeer praktijkgerichte aanpak; - website met flitscolleges, spreadsheetmodellen en checklists. Projectmanagement laat studenten op een unieke en laagdrempelige manier kennismaken met projectmatig werken om projecten succesvol aan te pakken. Niet alleen in het bedrijfsleven, ook in het onderwijs worden steeds meer werkzaamheden projectmatig aangepakt, denk aan uitgebreide studieopdrachten, interne projecten en projecten tijdens stage en afstuderen. Dankzij de bij het boek behorende online flitscolleges is de docent veelal meer inspirator of motivator.

Periode 2

Basisboek bedrijfseconomie opgaven

- Praktische en afwisselende opgaven bij Basisboek Bedrijfseconomie; - voorzien van feedback en uitlegvideo’s op de bijbehorende website; - zeer geschikt voor zelfstandig studeren. Studenten kunnen dankzij de praktische opdrachten in dit boek én op de bijbehorende interactieve website uitstekend zelfstandig aan de slag. Deze editie sluit naadloos aan op de Engelstalige equivalent Basics of Financial Management. De stof is in een internationaal perspectief geplaatst en bij de kernbegrippen is steeds de Engelstalige benaming opgenomen. Basisboek Bedrijfseconomie vormt een complete methode met dit opgavenboek en het uitwerkingenboek. Studenten kunnen hiermee zelfstandig aan de slag.

Basisboek bedrijfseconomie

Basisboek Bedrijfseconomie Basisboek Bedrijfseconomie is al decennia dé methode voor beginnende studenten, ook voor hen die niet over bedrijfseconomische voorkennis beschikken. Basisboek Bedrijfseconomie bestaat uit vier delen: een inleidend deel, waarin de student kennismaakt met het functioneren van ondernemingen en met de belangrijkste financieel-economische concepten die daaraan ten grondslag liggen, en drie vervolgdelen over de vakgebieden financiering, management accounting en financial accounting. In deze twaalfde druk is de leerstof verdeeld over kleinere leerstofeenheden.

Basisboek bedrijfseconomie [eBook]

Basisboek Bedrijfseconomie Basisboek Bedrijfseconomie is al decennia dé methode voor beginnende studenten, ook voor hen die niet over bedrijfseconomische voorkennis beschikken. Basisboek Bedrijfseconomie bestaat uit vier delen: een inleidend deel, waarin de student kennismaakt met het functioneren van ondernemingen en met de belangrijkste financieel-economische concepten die daaraan ten grondslag liggen, en drie vervolgdelen over de vakgebieden financiering, management accounting en financial accounting. In deze twaalfde druk is de leerstof verdeeld over kleinere leerstofeenheden. Tevens is de volgorde van de onderwerpen aangepast. Uiteraard is de stof weer volledig up-to-date gebracht. 

Basisboek bedrijfseconomie opgaven [eBook]

- Praktische en afwisselende opgaven bij Basisboek Bedrijfseconomie; - voorzien van feedback en uitlegvideo’s op de bijbehorende website; - zeer geschikt voor zelfstandig studeren. Studenten kunnen dankzij de praktische opdrachten in dit boek én op de bijbehorende interactieve website uitstekend zelfstandig aan de slag. Deze editie sluit naadloos aan op de Engelstalige equivalent Basics of Financial Management. De stof is in een internationaal perspectief geplaatst en bij de kernbegrippen is steeds de Engelstalige benaming opgenomen. Basisboek Bedrijfseconomie vormt een complete methode met dit opgavenboek en het uitwerkingenboek. Studenten kunnen hiermee zelfstandig aan de slag.

Periode 3

Marketingcommunicatiestrategie [eBook]

Gerenommeerde methode met een zeer goede positie in het hoger onderwijs; • state of the art kennis over digitale communicatie; • actuele cases en voorbeelden uit de communicatiepraktijk. De ontwikkelingen op het gebied van marketingcommunicatiestrategie gaan ontzettend snel. Zo is er de afgelopen jaren in Nederland meer geld uitgegeven aan online marketingcommunicatie dan aan communicatie in offline media. We zien bovendien dat marketingcommunicatie steeds vaker is gericht op het creëren van maatschappelijke impact, naast het versterken van een merk of het verbeteren van de verkoopcijfers.

Marketingcommunicatiestrategie

Gerenommeerde methode met een zeer goede positie in het hoger onderwijs; • state of the art kennis over digitale communicatie; • actuele cases en voorbeelden uit de communicatiepraktijk. De ontwikkelingen op het gebied van marketingcommunicatiestrategie gaan ontzettend snel. Zo is er de afgelopen jaren in Nederland meer geld uitgegeven aan online marketingcommunicatie dan aan communicatie in offline media. We zien bovendien dat marketingcommunicatie steeds vaker is gericht op het creëren van maatschappelijke impact, naast het versterken van een merk of het verbeteren van de verkoopcijfers.

Periode 4

Inleiding Sales introductie in een veelzijdig vakgebied

Om succesvol te zijn in sales is er meer nodig dan een hoge gunfactor. Het leggen van relaties met nieuwe klanten én het onderhouden van bestaande klantrelaties is van wezenlijk belang voor elke organisatie. En dat is precies waar het vakgebied sales over gaat. In ‘Inleiding sales’ leer je alles over dit boeiende salesvak. In het boek komen onder andere de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod: de verschillende fases van het salesproces; lead generation, met speciale aandacht voor de rol van data en technologie; aanbestedingen en netwerken; de waardepropositie; de salesfunnel en buyer/customer journey; de klantenpiramide; account management. 

Handboek commerciële vaardigheden De basis voor plezier en succes in het commerciële vak

De combinatie van het boek, TrainTool en de bijbehorende website zorgt voor een volledige blended leerlijn. Over ‘Handboek commerciële vaardigheden’ Er wordt veel aandacht besteed aan de inzichten uit de psychologie en hoe je deze als verkoper in de verschillende fasen van het koopproces kunt inzetten. Daarnaast leert de student met behulp van groth hacking zijn of haar acquisitievaardigheden te verbeteren en wordt in het hoofdstuk over adviseren de challenger sale besproken. Het boek is bedoeld voor hbo-studenten die een commerciële opleiding volgen. Maar ook voor de beginnende professional bevat het veel bruikbare informatie.

Inkoop in strategisch perspectief : shoppen voor professionals

Wat is inkoop eigenlijk? Hoe doe je dat? Waar begint het en waar stopt het? Kopen bedrijven en de overheid net zo in als consumenten? Hoe selecteer ik de beste leverancier? Hoe leg ik afspraken met leveranciers vast? Hoe voorkom ik leveringsproblemen? Dit zijn vragen waarop je als lezer van dit boek een antwoord krijgt. Professioneel inkopen gaat over het zichtbaar en beheersbaar maken van de inkoopuitgaven en het creëren van maximale (maatschappelijke) waarde voor het geld dat de organisatie besteedt. Een professionele inkooporganisatie kent de visie en strategie van de organisatie en onderhoudt uitstekende relaties met alle afdelingen en managers.