Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

(Ad) Finance & Control : Databases / RSSFeeds

Deze libguide is speciaal bedoeld voor studenten van de opleiding: AD Finance & Control, maar ook voor studenten van andere Economics opleidingen is deze libguide zeker interessant.

Wat zijn databases?

Wanneer je een lijst met termen en begrippen gemaakt hebt kun je via de bibliotheken van NHL Stenden Hogeschool toegang krijgen tot de Elektronische bestanden (databases) op de website. Hier heb je toegang tot elektronische (hand)boeken en encyclopedieën en uiteraard kun je zoeken in Discovery Tool naar literatuur. Gebruik in handboeken de inhoudsopgave en index om verder te zoeken. Probeer op deze manier steeds meer gegevens over je onderwerp op te diepen: deelonderwerpen, trefwoorden, hoofdpersonen, enzovoort.

Zoektechnieken en zoektips

Indien je bij het zoeken in databases teveel resultaten gevonden hebt is het beter om specifieker te zoeken.

Indien je te weinig resultaten gevonden hebt is het beter om breder te zoeken.

Voor uitleg en andere zoektechnieken en zoektips, klik op de link hierboven.

Hieronder nieuws (RSSFEED) banken in Nederland: www.banken.nl 

Loading ...

Databases NHL Stenden

Logo - Link to Search

Business Source Ultimate

Business Source Ultimate is de meest gezaghebbende zakelijke database ter wereld en bevat de belangrijkste verzameling bibliografisch en ander materiaal in volledige tekst. Als onderdeel van het uitgebreide materiaal dat deze database bestrijkt, biedt de database indexen en samenvattingen van de belangrijkste wetenschappelijke zakelijke tijdschriften die teruggaan tot het jaar 1886. Daarnaast biedt de database doorzoekbare geciteerde verwijzingen naar meer dan 1300 tijdschriften.

Zoek op: Invest, zoek ook op mortgage and interest. Bekijk de trefwoorden waar je ook op kunt zoeken als je op de titel van een artikel geklikt hebt.

Company info

     

Jaarverslagen van ondernemingen uit binnen- en buitenland. Company.info bevat van elke organisatie in Nederland kwalitatieve, actuele en complete bedrijfsinformatie en bedrijfsnieuws. Zoek informatie over een bedrijf dat jouw interesse heeft. Als voorbeeld is op "ABP"gezocht. Bekijk de marktrapporten en de sectorlinks van ABP en zoek op andere organisaties / bedrijven die voor het onderdeel Financial Planning van belang zijn.

Image result for market line

 

MarketLine Advantage 
kies zoekterm: bank* = na het sterretje ook banking banks enz. 

Kies na de zoekactie onderaan het scherm voor de Nederlandse taal.

Profielen van meer dan 30.000 bedrijven, meer dan 3.500 industrieen en 110 landen.

  • Informatie over markt segmentatie en concurrentie
  • SWOT analyses
  • Markt data (grootte, segmentatie en prognoses )
  • Experts over de belangrijkste markt evenementen

Nexis Uni

Image result for nexis uni

Nexis Uni is de kranten/nieuwsdatabank, waar je internationale, nationale en regionale kranten in kunt vinden, waaronder Het Financiele Dagblad.