Skip to Main Content

(Ad) Finance & Control : Introductie

Deze libguide is speciaal bedoeld voor studenten van de opleiding: AD Finance & Control, maar ook voor studenten van andere Economics opleidingen is deze libguide zeker interessant.

Introductie

Deze bibliotheekgids (Libguide) is door de NHL Stenden Bibliotheek gemaakt in samenwerking met de Academie Economics and Logistics. De gids biedt tools om je informatievaardiger te maken en een diversiteit aan (betrouwbare) bronnen te gebruiken. Daarnaast helpt het om bronnen op een goede manier te vermelden via de APA richtlijnen. 

Op deze introductiepagina vind je algemene informatie, links naar een aantal weblectures, platform informatievaardigheden en de handleiding: De APA-richtlijnen uitgelegd: Een praktische handleiding voor bronvermelding in het hoger onderwijs. Ook vind je hier nog een paar algemene interessante websites

De verschillende tabs bevat informatie over dat onderwerp en is dus wat specifieker. ​
De ontwikkelingen in de economische wereld volgen elkaar in snel tempo op, het is een zeer dynamische en uitdagende sector. De economie is volop in beweging. Regelgeving wordt strenger, consumenten worden steeds (prijs) kritischer en verdienmodellen van bedrijven en instellingen moeten worden herzien. De financiele dienstverlening is een veelomvattende branche, van bankieren en verzekeren tot hypotheken en financiele planning. 

Daarom nog even dit: Dit is slechts een deel van wat je allemaal kunt gebruiken. Het is een momentopname, dus ga zelf, met de suggesties die je hier vindt, verder op onderzoek uit! 
Succes! 

Tools voor informatievaardigheden

Maak jezelf informatievaardiger door gebruik te maken van het platform informatievaardigheden of de Libguide informatievaardigheden.

Op het platform informatievaardigheden is een uitgebreid zoekplan, animaties, toetsen en downloads te vinden. 
De Libguide informatievaardigheden biedt een gestructureerde manier van zoeken aan met veel tips en komt daarmee grotendeels overeen met het zoekplan op het platform. 

undefined

 

Bronnen vermelden via de APA-richtlijnen

Meer kennisclips over de APA zijn te vinden op dit youtube kanaal 

APA

Op NHL Stenden vermelden we bronnen via de APA-richtlijnen (APA 7). Deze manier van bronnen vermelden wordt bij vele hogescholen  gebruikt. Hier is een speciale handleiding voor gemaakt.

undefined

Naar aanleiding van de handleiding heeft de NHL Stenden Bibliotheek zelf een snelgids geschreven      

Wil je meer weten over bronnen vermelden: waarom dit nodig is, welke hulpprogramma's je kunt gebruiken?
Ga naar het tabblad Bronvermelding APA-stijl

Online bronnen

Interessante websites

zie ook deze links 

Zoekmachines

Naast de " gewone"  Google heeft Google andere zoekmachines, Hier staan de meest interessante voor Finance & Control 

Daarnaast is er bijvoorbeeld ook:

Kijk bij de verschillende onderwerpen (tab Internet) voor meer tips over zoeken op internet. 

Informatiespecialist Economics & Logistics - locatie Leeuwarden

Profile Photo
Hester van Randen
Contact:
06-30548193