Skip to Main Content

(Ad) Finance & Control : Databases

Deze libguide is speciaal bedoeld voor studenten van de opleiding: AD Finance & Control, maar ook voor studenten van andere Economics opleidingen is deze libguide zeker interessant.

Wat zijn databases?

Wanneer je een lijst met termen en begrippen gemaakt hebt kun je via de bibliotheken van NHL Stenden Hogeschool toegang krijgen tot de Elektronische bestanden (databases) op de website. Hier heb je toegang tot elektronische (hand)boeken en encyclopedieën en uiteraard kun je zoeken in Discovery Tool naar literatuur. Gebruik in handboeken de inhoudsopgave en index om verder te zoeken. Probeer op deze manier steeds meer gegevens over je onderwerp op te diepen: deelonderwerpen, trefwoorden, hoofdpersonen, enzovoort.

Zoektechnieken en zoektips

Indien je bij het zoeken in databases teveel resultaten gevonden hebt is het beter om specifieker te zoeken.

Indien je te weinig resultaten gevonden hebt is het beter om breder te zoeken.

Voor uitleg en andere zoektechnieken en zoektips, klik op de link hierboven.

Databases NHL Stenden

Logo - Link to Search

Business Source Ultimate

Business Source Ultimate is de meest gezaghebbende zakelijke database ter wereld en bevat de belangrijkste verzameling bibliografisch en ander materiaal in volledige tekst. Als onderdeel van het uitgebreide materiaal dat deze database bestrijkt, biedt de database indexen en samenvattingen van de belangrijkste wetenschappelijke zakelijke tijdschriften die teruggaan tot het jaar 1886. Daarnaast biedt de database doorzoekbare geciteerde verwijzingen naar meer dan 1300 tijdschriften.

Zoek op: Leadership styles